Tájékoztatás hozzátartozók részére

Tisztelt Hozzátartozók!

 

Intézményünk COVID-19 fertőzött betegeket ellátó osztályain, a további fertőzések és betegségek megelőzése értekében telefonos tájékoztatást biztosítunk az érintett betegek hozzátartozóinak.

 

A telefonos kapcsolattartási rendszer lényege az, hogy Önöknek egy megadott idősávon belül az osztályos adminisztrátornak szükséges jelezniük a tájékoztatás iránti igényüket, aki rögzíti a nevüket, elérhetőségüket, illetve azt, hogy melyik beteg állapota iránt érdeklődnek. Ezt követően a kezelőorvos, vagy az osztályos orvos, amint az osztályos teendők engedik, telefonon visszahívja Önöket és tájékoztatással él az érintett beteg állapotáról.

 

A fentiek alapján tisztelettel kérjük, hogy az alábbiakat szíveskedjenek a telefonos érdeklődés során betartani:

 

  • Lehetőség szerint 8 és 14 óra között, naponta egy alkalommal telefonáljanak, az alábbi telefonszámokon:

 

hódmezővásárhelyi Covid-19 részleg

makói Covid-19 részleg

62/532-322

62/511-151/432-es mellék

 

  • Kérjük, hogy naponta csak egy alkalommal jelezzék tájékoztatás iránti igényüket, amint lehetőség van rá, orvosunk visszahívja Önöket!

 

  • Kérjük, hogy a családból egy kapcsolattartó személyt szíveskedjenek kijelölni, akivel orvoskollégáink rendszeresen tudnak egyeztetni a beteg állapotáról. A betegellátási feladatok mellett arra nincs lehetőségünk, hogy minden hozzátartozót külön-külön tájékoztassunk!

 

 

Telefonos megkeresésük esetén igyekszünk még aznap tájékoztatással élni a beteg állapotáról. Természetesen a beteg állapotromlása esetén haladéktalanul felvesszük a kapcsolatot Önökkel!

 

A kialakult helyzet nagy erőfeszítéseket kíván mindannyiunktól. Nekünk kórházi dolgozóknak a betegek biztonságának megteremtése az elsődleges feladatunk, így csak a megfelelő betegellátás után tudjuk a hozzátartozók tájékoztatását a fentiek szerint biztosítani! Szíves türelmüket és megértésüket köszönjük!

 

Az intézményi COVID-19 ellátó részlegek dolgozói nevében is, tisztelettel:

 

Dr. Kallai Árpád

főigazgató