Oltási akcióhét 2021.11.22-28.

Tisztelt Lakosság!

 

  1. november 22-28. közötti oltási akcióhéten, intézményünk makói és hódmezővásárhelyi oltópontjai reggel 7 órától este 19 óráig várják az oltásra jelentkezőket.

Hódmezővásárhelyi oltópontunkat a Zrínyi utca felől, a hátsó nagykapun keresztül tudják megközelíteni. Makón a Kórház utca felől bejárattal rendelkező „régi véradó” épületében végezzük az oltást. Mindkét helyszínen kollégáink, illetve a honvédségi segéderők irányítják Önöket a regisztráció, illetve az oltás helyszínére.

Nagyon fontos kiemelni, hogy az oltási akcióhéten előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet oltásra jelentkezni, ebben az esetben a regisztrációt papír alapon a helyszínen végezzük el. Ennek ellenére javasoljuk, hogy a sorban állas és a várakozás elkerülése érdekében, aki teheti regisztráljon a https://vakcinainfo.gov.hu/ felületen, és foglaljon időpontot a www.eeszt.gov.hu oldalon!

Kérjük, kollégáink munkájának segítése, és az esetleges várakozási idő csökkentése érdekében, az alábbiak szíves betartását:

  • Kérjük, hogy feltétlenül hozzák magukkal TAJ kártyájukat, személyi igazolványukat, lakcímkártyájukat!
  • Amennyiben tehetik, hozzák magukkal az előre kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot, a nyilatkozatok letölthetők a https://koronavirus.gov.hu/letoltheto-tajekoztatok oldalról.
  • Amennyiben második, vagy harmadik oltásra érkeznek, kérjük, hogy hozzák magukkal az előző oltás(ok)kor kapott oltási igazolást! Ez nem a védettségi plasztikkártyát, hanem az oltást végző háziorvos vagy oltópont által kiállított igazolást jelenti!
  • A 12-18 éveseknél előre kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozat szükséges. 3. oltás 18 éves kor alatt, a jelenlegi hivatalos állásfoglalás szerint, a mostani kampányoltás keretében nem adható.
  • A 3. oltás típusáról a szakmai szempontok, az érvényben lévő utasítások szerint, az Ön elképzelését is figyelembe véve, végső soron az oltó orvos dönt.

Igyekszünk mindent megtenni, annak érdekében, hogy az oltakozni vágyók részére az oltás felvétele gördülékenyen megtörténhessen, ehhez azonban az önök együttműködése és megértése is feltétlenül szükséges! Tekintettel arra, hogy nem látható előre, hogy hányan érkeznek egyszerre időpontfoglalás nélkül oltópontjainkra, így az esetlegesen kialakuló sorok esetére szíves türelmüket kérjük, kollégáink folyamatosan az Önök oltásán dolgoznak!

 

Tisztelettel:

Dr. Kallai Árpád

főigazgató