Látogatási tilalom feloldása, látogatási szabályok

Tisztelt Látogatóink!

Tisztelt Lakosság!

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a 30308-1/2021/EÜIG számú határozatával a látogatási tilalmat visszavonta, azonban a látogatást az alábbi szigorú szabályok következetes betartása mellett szükséges biztosítanunk:

 1. A látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal, vagy védettségi igazolvány hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül történt mintavételezés után végzett negatív eredményű SARS-CoV-2 PCR teszttel rendelkezzen, amely a 18 év alattiakra is vonatkozik.
 2. A látogató a látogatáshoz való jogosultság igazolása érdekében köteles a védettségi igazolványát vagy a negatív SARS-CoV-2 PCR teszt eredményének bemutatására. Felhívjuk a Tisztelt lakosság figyelmét, hogy a védettségi igazolvány személyazonosító igazolvány vagy útlevél felmutatásával együtt érvényes, így az igazolvánnyal együtt ezek valamelyikét is szükséges bemutatniuk. A látogatás feltétele továbbá, hogy a látogató a látogatás rendjének betartásához szükséges nyomtatványt a belépéskor kitöltse és aláírja. A nyomtatvány alapján a portaszolgálat munkatársa tölti ki a látogatás engedélyezhetőségére vonatkozó részt, amennyiben a látogatás engedélyezett, a kitöltött és a portaszolgálat által is aláírt engedéllyel kell a látogatónak a betegellátó osztályon jelentkeznie, ahol az engedélyt a személyzet részére le kell adnia! Az engedély mindig az adott napra szól, minden új látogatáskor új engedélyt kell igényelni!
 3. Egy beteghez naponta csak egy látogató mehet be, így kérjük az adott beteghez naponta csak egy látogató érkezzen! Amennyiben az adott napon a beteget már valamely személy látogatta, másik látogató számára a látogatást aznap már nem engedélyezhetjük!
 4. Az intézményben történő belépéskor a látogatók testhőmérsékletét méréssel ellenőrizzük.
 5. A látogatóknak mindvégig 3 rétegű sebészi, vagy FFP2-FFP3, vagy ezzel azonos besorolású maszkot kell viselniük az intézmény teljes területén így az udvaron is!
 6. Amennyiben a látogatott betegünk önállóan, biztonságos helyváltoztatásra képes kérem, hogy látogatáskor szíveskedjenek a kórtermen kívüli területeket, kedvező időjárási viszonyok esetén, az intézmény udvarát előnyben részesíteni!
 7. Kérjük, hogy a látogatás megkezdése előtt szíveskedjenek kezeiket a portánál és az épületek bejáratainál kihelyezett kézfertőtlenítő szerekkel fertőtleníteni!
 8. Kérjük, hogy a jogszabályokban előírt védőtávolságot a betegekkel és a többi látogatóval szemben betartani szíveskedjenek!
 9. Kérjük az alábbi látogatási időtartamok, pontos és következetes betartását:

       Hétfőtől-szombatig:                             16:30 – 17:00

       Vasárnap:                                             10:00 – 11:00

       Ünnepnapokon a naptári napnak megfelelően!

      Gyermekosztály:

      Naponta:                                            15:00 – 18:00

      Sürgősségi betegellátó osztály

Naponta, a 8.00-20.00 óráig terjedő időszakban folyamatosan a műszakvezető orvossal történt előzetes egyeztetést követően, annak engedélyével.

 1. A COVID-19 fertőzés miatt kezelt betegek nem látogathatók! Ez alól kivételt képeznek az Eütv. 11. § (3)-(6) bekezdéseiben meghatározott kapcsolattartási esetkörök, így a

- a súlyos állapotban lévő beteg,

- a kiskorú beteg

- a szülő nő (vajúdás és a szülés alatt)

- a beteg vallásgyakorlás céljából jogosult a kapcsolattartásra COVID-19 fertőzöttsége esetén is.

A fenti kapcsolattartáshoz szükséges engedélyt az osztályvezető főorvos, vagy az ügyeletes orvos adja ki. A kapcsolattartás ezekben az esetekben is csak egészséges, fertőző betegségtől mentes látogatóknak engedélyezhető. A látogatónak a COVID ellátó egységben a megfelelő védőfelszerelésbe be kell öltöznie.

 1. Romlandó élelmiszert a páciensek részére behozni tilos!

Kérjük szíves együttműködésüket és a fenti szabályok következetes betartását!

 

Tisztelettel:

 

Dr. Kallai Árpád

intézményvezető