Fontos lakossági tájékoztatás

Tisztelt Lakosság!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a vonatkozó miniszteri utasítás értelmében a COVID-19 fertőzött betegeket a hódmezővásárhelyi és a makói telephelyen működő COVID-19 részlegek látják el.

Hódmezővásárhelyi telephelyünkön COVID intenzív ellátást biztosító részleg is működik, amely a lélegeztetést igénylő betegeket ellátását biztosítja az ellátási területünkön. Tekintettel arra, hogy COVID intenzív részleg jelenleg Hódmezővásárhelyen működik, így a makói telephelyünkön ellátott beteg állapotromlása esetén, amennyiben a beteg állapota potenciálisan intezív terápiás ellátást igényel, úgy Hódmezővásárhelyre kerülnek átszállításra.

Mindezeken túl az intézményünkben ellátott COVID-19 betegek közvetlen hozzátartozói részére az alábbi fontos tájékoztatást adjuk:

Intézményünk COVID-19 fertőzött betegeket ellátó osztályain, a további fertőzések és betegségek megelőzése értekében telefonos tájékoztatást biztosítunk az érintett betegek közvetlen hozzátartozóinak.

A telefonos kapcsolattartási rendszer lényege az, hogy Önöknek egy megadott idősávon belül az osztályos adminisztrátornak szükséges jelezniük a tájékoztatás iránti igényüket, aki rögzíti a nevüket, elérhetőségüket, illetve azt, hogy melyik beteg állapota iránt érdeklődnek. Ezt követően a kezelőorvos, vagy az osztályos orvos, amint az osztályos teendők engedik, telefonon visszahívja Önöket és tájékoztatással él az érintett beteg állapotáról.

A fentiek alapján tisztelettel kérjük, hogy az alábbiakat szíveskedjenek a telefonos érdeklődés során betartani:

  • Lehetőség szerint 8 és 14 óra között, naponta egy alkalommal telefonáljanak, az alábbi telefonszámon:

hódmezővásárhelyi COVID-19 részleg

62/532-322

 

makói COVID-19 részleg

06-30/014-4425

 

 

  • Kérjük, hogy naponta csak egy alkalommal jelezzék tájékoztatás iránti igényüket, amint lehetőség van rá, orvosunk visszahívja Önöket!
  • Kérjük, hogy a családból egy kapcsolattartó személyt szíveskedjenek kijelölni, akivel orvoskollégáink rendszeresen tudnak egyeztetni a beteg állapotáról. A betegellátási feladatok mellett arra nincs lehetőségünk, hogy minden hozzátartozót külön-külön tájékoztassunk!

 

Telefonos megkeresésük esetén igyekszünk még aznap tájékoztatással élni a beteg állapotáról. Természetesen a beteg állapotromlása esetén haladéktalanul felvesszük a kapcsolatot Önökkel!

Kérjük, hogy a betegek számára hozott csomagot a portán szíveskedjenek leadni!

A kialakult helyzet nagy erőfeszítéseket kíván mindannyiunktól. Nekünk kórházi dolgozóknak a betegek biztonságának megteremtése az elsődleges feladatunk, így csak a megfelelő betegellátás után tudjuk a hozzátartozók tájékoztatását a fentiek szerint biztosítani! Szíves türelmüket és megértésüket köszönjük!

 

Tisztelettel:

Dr. Kallai Árpád

főigazgató